lørdag 20. oktober 2012

Indisk kyllinggryte med naanbrød


Naanbrød (8 stk):

Trinn 1:
1 pakke tørrgjær
4 ss lunken melk
2 ss sukker

Rør dette sammen og sett det lunt noen minutter til det begynner å skumme.

Trinn 2:
450 gram hvetemel
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1,5 dl melk
1,5 dl yoghurt naturell
1 egg, sammenvispet
2 ss smeltet smør

Smeltet smør

Ha det tørre i en bakebolle og tilsett gjærblandingen, melk, yoghurt, egg og smeltet smør. Rør godt sammen til du får en smidig deig. Sett til heving på lunt sted i en time.
Sett på grillelementet på 250 grader, sett inn stekeplaten slik at den blir varm sammen med ovnen. Del deigen i 8 deler og kjevle de ut til ca 1/2 cm tykke leiver. Legg inn fire om gangen på den varme stekeplaten som skal stå høyt oppe i ovnen, stekes i 3-5 minutter. Pass på underveis, de kan fort bli brente! Pensle med smeltet smør når du tar dem ut av ovnen, og legg dem på rist til avkjøling.


Kyllinggryte (4p):

4-5 kyllingfileter, deles i 5 biter
smør
2 ts garam masala
2 ts karri
1/2-1 rød chili, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
3 løk, i tynne skiver
1 boks kokosmelk
saften av en lime
frisk koriander
salt og pepper
1 dl hakket cashewnøtter

Varm en par spiseskjeer smør på middels varme i en gryte. Tilsett karri og garam masala og la det frese litt før du tilsetter løk, hvitløk og chili. La det frese sammen noen minutter. Ta ut løken og legg den tilside. Skru opp varmen, tilsett mer smør og stek kyllingbitene slik at de får en stekeskorpe. Ha så i løken igjen, tilsett kokosmelken og la det putre på svak varme mens du koker risen. Smak tilslutt til med limesaft, koriander, salt og pepper. Dryss cashewnøtter over ved servering.

Enjoy!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar