onsdag 15. august 2012

Blåbærsaft med stevia

Har i lengre tid hatt lyst til å teste ut stevia i syltetøy, saft og bakverk. Siden stevia er opptil 300 ganger så søtt som vanlig sukker og det finnes lite oppskrifter med dette må man bare prøve seg fram. Stevia er en plante, altså er dette et helt naturlig søtningsmiddel som verken inneholder kalorier eller påvirker blodsukkeret. Perfekt for de som har diabetes, men også veldig gunstig for alle oss andre da dette naturlig inneholder massevis av vitaminer og mineraler :-)

Oppskrift på blåbærsaft:

1 kg blåbær
1/2 liter vann
-
3 ts stevia-ekstrakt pr. liter saft
-

Ha rensede blåbær i en kjele sammen med vannet. Kok opp, skru deretter ned varmen og la det småkoke i ca. 10 minutter til bærene begynner å bli litt blasse i fargen. Sil deretter bærene gjennom et sileklede.
Mål opp saften og kok den opp igjen, la småkoke i 10 minutter, skum av underveis. Rør inn steviaen før saften tømmes på flasker med kork evt. plastflasker om du ønsker å fryse den ned.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar