torsdag 9. august 2012

Blåbærpai

Da er det tid for å plukking av blåbær, noe som gjør seg veldig godt i pai med en klatt is til. Denne oppskriften er orginalt til epler som du kan dele i skiver å legge i bunn istedet for blåbær, men da må du droppe sukkeret og potetmelet. Du kan fint bruke andre bær eller rabarbra også :-)


Oppskrift:

200 g smør
1,5 kopp sukker
3 kopper hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 egg
(1 kopp = 1 liten kaffekopp)

ca. 250 g blåbær, ferske eller frosne
1 ss potetmel
1/2 dl sukker

La smøret stå en stund i romtemperatur før du begynner slik at det blir mykt. Bland det godt sammen med de øvrige ingrediensene, bruk kjøkkenmaskin eller hendene!
Bland blåbærene sammen med potetmel og sukker, fordel det i bunnen av en paiform og smuldre deigen over. Stekes ved 180 grader i ca. 20 min. (30 min. dersom du bruker frosne bær).
Server varm med is til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar