søndag 21. oktober 2012

Hjortegryte med rødvin

Rett og slett den beste viltgryta jeg noen gang har smakt, anbefales!


Oppskrift (4p):

500 g hjortekjøtt
2 ss hvetemel
salt og pepper
5 dl kraft/buljong
2,5 dl rødvin
2 ts viltkrydder
2 laurbærblad
10 sjalottløk
2 fedd hvitløk
200 g lettsaltet sideflesk
3 gulrøtter
ca. 200 g sellerirot
ca. 200 g sjampinjong
(el. annen sopp)
salt og pepper


Del kjøttet i biter og vend det inn i hvetemel blandet med salt og pepper. Stek kjøttet i smør i to omganger og legg det over i en gryte. Hell over kraft, rødvin, krydder og legg i laurbærbladene. Trekkes ved svak varme.
Skrell løken og la den surre i smør på middels varme i 5 minutter, tilsett finhakket hvitløk og la det surre et par minutter til før du har det over i gryta sammen med kjøttet. Del flesket i biter og stek det før du tilsetter det også i gryta. La det trekke sammen på svak varme under lokk i ca. 45 minutter.

Del så gulrøttene og sellerirot i biter og la det trekke med i gryta i slik at total koketid blir 1-1,5 timer, til grønnsakene er blitt møre. Del soppen i skiver og stek den, tilsettes på slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.

Serveres med potetstappe og tyttebærsyltetøy.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar