torsdag 5. juli 2012

Rabarbrasaft med sitron

Det faktisk hele fire måneder siden siste innlegg, så da er det jammen på tide med et nytt ett!
Nå er det sommer og ferietid, og da smaker det godt med et iskaldt glass hjemmelaget rabarbrasaft når sola skinner :-)


2 kg rabarbra
3 l vann
2 l sukker
2 sitroner
1 vaniljestang

Kutt rabarbra i biter, skjær sitron i skiver og legg det oppi en stor bolle. La skallet sitte på rabarbraen, det gir den fine fargen. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og legg begge deler oppi bollen. Kok opp vann og sukker, og hell det over rabarbraen, sitronen og vaniljen. Dekk til og la stå kjølig i tre døgn.

Sil gjennom et tøystykke eller en fin sikt og hell over på steriliserte flasker. Dette blir en konsentrert saft som blandes med vann før den serveres.
Saften kan også fint fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar