torsdag 5. juli 2012

Elgkarbonader i speltfoccacia med ovnsbakte poteter og hvitløksdressing (4p)



Speltfoccacia:
4,5 dl lunkent vann
1/2 dl appelsinjuice
ca 750 gram siktet speltmel
1-1,5 ts salt
1 pk gjær
olivenolje
maldonsalt
rosmarin, frisk eller tørket

Bland alt sammen og elt ingrediensene forsiktig sammen. Hvis du benytter kjøkkenmaskin må du la den gå på laveste hastghet i ca 5-10 minutter. Dekk bakebollen med plast, lokk eller klede og la deigen heve til dobbel størrelse, i ca 60 minutter.
Kle en langpanne med bakepapir. Elt deigen forsiktig og ha den opp i langpannen. Trykk den forsiktig utover slik at den nesten dekker langpannen. La den heve under klede i ca 30-40 minutter. Lag groper i brødet og ringle over olivenolje. Strø over maldonsalt og (fortrinnsvis frisk) rosmarin. Stekes ved ca 225 grader i ca 15-20 minutter, eller til brødet er ferdig stekt. La brødet avkjøles på rist.

Oppskrift på ovnsbakte poteter:
 10 poteter
2 ss olje
flaksalt

Skrell potetene og del dem i munnfull-store biter. Ha dem i en kjele og dekk med kaldt vann, ha i en teskje salt. Kok opp og la dem syde i 5 minutter. Ha deretter av vannet og tørk potetene med tørkepapir. Legg dem tilbake i kjelen, ha over oljen og legg på lokket. Rist kjelen skikkelig i en noen sekunder. dette vil gjøre at potetene får en ru og sprø overflate som gjør dem enormt gode!
Legg potetene i en ildfast form og dryss over flaksalt. Stekes i 25-30 minutter, snu dem halvveis.

Elgkarbonader:
500 g elgkjøttdeig
1 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 dl matfløte
1 chili
4 ss marinert fetaost
1/2 finhakket løk

Ha alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen (eller rør sammen for hånd) og rør det godt sammen. Del farsen i 4 deler og form til karbonader.
Hvitløksdressing:
2 dl rømme
1/2 dl majones
1 krm sennepspulver
1 ss gressløk
1 ts basilikum
1 ts sitronsaft
1 hvitløksfedd

Finhakk hvitløken og rør sammen med de øvrige ingrediensene. La dressingen stå og trekke en times tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar