torsdag 27. oktober 2011

Prinsessehjerte


Oppskrift:

75 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca. 500 g hvetemel

Fyll
1 boks vaniljekrem

Pynt
melis

Smelt smør, tilsett melk og varm opp til 37 grader. Rør inn gjæren i væsken.
Tilsett egg, sukker, kardemomme og hvetemelet. Rør deigen sammen til den slipper bollen. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 min.
Smør en hjerteform eller en springform, ca. 24 cm.
Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på vaniljekremen. Rull deigen sammen og del opp i små boller. Plasser hver bolle i formen med litt mellomrom, da får hver bolle litt plass til å heve.
Kaken etterheves på et lunt sted i ca. 40 min.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 20 min. eller til den er gjennomstekt, sjekk med kakepinne.
Avkjøles og pyntes med melisglasur. Nyt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar