lørdag 4. juni 2011

Empanadas


Oppskrift
Kjøttfyll:
1 boks bønner
1/2 kg kjøttdeig
1 ts spisskummin
1/2 ts chilipulver
1 ts malt koriander
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks tomater
salt og pepper

Hakk løken og stek den gyllen i olje. Ha i kjøttdeigen og krydderet. Når kjøttdeigen er stekt has finhakket hvitløk i, la den steke med noen sekunder før avrente bønner og tomatene tilsettes. La det koke til det ikke er rennede lenger. Sett den til side for avkjøling mens du lager deigen.

Deig: 
150 g smør
5 dl hvetemel
1 dl kaldt vann
Bland mel, smør og salt. Smuldre til du får en kornete deig. Rør inn det kalde vannet og kna deigen til den er smidig. Deigen kan evt. lages i en foodprocessor. Dekk deigen med plastfolie og sett den kjølig. La den ligge i minimum en time eller gjerne natten over.

Kjevle ut deigen til den er ca. 3 mm tykk. Legg over en liten rund frokosttallerken, skjær rundt kanten med kniv. Fordel 2 store ss av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en smurt plate og pensle med egg. Gjenta til du har laget ca. 10 stk. Lag et snitt på toppen av hver empanadas slik at dampen kommer ut. Stek på 200 grader i ca. 15 miutter til de har fått en fin og gyllen farge.

Dryss over revet ost ved servering, med gjerne en salat til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar