lørdag 4. juni 2011

Foccacia med kyllingsalat


Foccacia:
1/2 pk gjær
3,5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts  honning (eller sukker)
1 ss olivenolje
250 g hvetemel
250 g semolinamel (kan erstattes med hvetemel)
Mel til utbaking

Topping:
12 cherrytomater
marinert fetaost
olje fra fetaostglasset
maldonsalt
  1. Løs opp gjæren og honningen i det lunkne vannet
  2. Tilsett olivenolje, salt og jobb inn melet litt etter litt til du har en smidig deig som slipper sidene på bollen (kna i minst 5 minutter). Mulig du behøver mindre eller mer mel enn det som står oppgitt!
  3. Lag et snitt i deigen og la den heve seg dobbel så stor på et lunt sted (40 min. - 1,5 t).
  4. Etter hevingen slår du ned deigen og knar den du har fått ut all luften i den.
  5. Del deigen i seks biter og rull de til boller som du igjen trykker litt flate. Legges på stekebrett. Hev i ca. 30 minutter.
  6. Før brødene stekes kan du trykke i noen cherrytomater, fetaost og hell over litt olje. Dryss over maldonsalt til slutt. Stekes ved 225 grader i 10-15 minutter.


 

Kyllingsalat:

2 stekte kyllingfilet , skåret i småbiter
1 boks kesam original
ss majones
ts karri
båthvitløk , finhakket
2 ss finhakket rødløk
1 stk syrlig eple , skrelt og delt i bittesmå biter
1 stk stor gulrot , revet
2 ss gressløk

Bland alle ingrediensene i en bolle. Del foccacian i to og legg i grønn salat sammen med kyllingsalaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar