tirsdag 24. mai 2011

Jordskokksuppe med spekeskinke

Har lenge hatt lyst til å prøve jordskokksuppe, og da jeg oppdaget at de hadde dem på butikken her i bygda, så fikk jeg endelig gjort det. Jordskokken har en veldig karakteristisk smak, litt søt og nøtteaktig. Litt usikker på om den falt helt i smak hos meg.. Men her er ihvertfall oppskriften, den er nok til fire personer som en forrett. Og server gjerne med disse knekkebrødene til.

Ingredienser:
10 stk. jordskokk
ca.1 l vann
1 dl matfløte
4 ss meierismør
1 terning kyllingbuljong
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss olje til steking
6 skiver spekeskinke

Skrell jordskokkene og legg dem i en kjele. Tilsett vann til det dekker og hell i fløten. Det er viktig at fløten koker med, ellers blir jordskokkene brune. Bruk ikke salt. La det koke til jordskokkene er møre. Hell suppen med kokevannet over i en foodprocessor/blender sammen med smøret, og kjør til glatt mos. Hell mosen tilbake i kjelen og spe med vann til passe suppekonsistens, ha i buljongterningen. Smak til med salt og pepper.

Skjær skinken i strimler og dryss over suppen før servering, ha gjerne et dryss parmesan over også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar