mandag 7. mars 2011

Brownies med sjokolade og karamell

En veldig enkel oppskrift der det er bare å røre sammen ingrediensene, som gir den rette myke og litt klebrige konsistensen som en brownies skal ha. Så toppes det hele med melkesjokolade og karamellfudge. Nam! Oppskriften er til en liten langpanne.

Oppskrift:
200 g mørk kokesjokolade
200 g smør
3 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen, ha i sjokoladen og la den smelte, rør blandingen jevn. Pisk sammen egg og sukker i en bolle (ikke til eggedosis!). Bland i den avkjølte sjokoladeblandingen, sikt i hvetemel og bakepulver. Rør sammen til en jevn deig. Helles i en liten bakepapirkledd langpanne. Stekes ved 175 grader på nederste rille i 30-35 minutter. Skal bare såvidt være gjennomstekt!

Med en gang du tar kaken ut av formen drysser du over grovhakket melkesjokolade og karamellfudge. (Jeg brukte karamellfudge som man finner i smågodt-hylla, ellers funger sikkert smørbukk fint også!)

Obs! Du kan selvsagt droppe denne toppingen, og servere browniesen som den er.

1 kommentar: