mandag 24. januar 2011

Foccacia

Verdens beste brød! Denne oppskriften er nok til en liten langpanne:

7 dl lunkent vann
25 g gjær
3 + 1 ss olivenolje
1 1/2 ts salt
1/2 ts sukker
14 dl hvetemel

Løs opp gjæren i det lunkne vannet, tilsett 3 ss olivenolje og de øvrige ingrediensene. Dette skal bli til en grøtaktig deig. Den siste ss med olivenolje tilsettes tilslutt slik at den smør seg rundt deigen. Hev i 30 minutter.
 Øs deigen over i ei lita langpanne. Etterhev i 20 minutter.
Hell olivenolje over og lag hull i deigen med fingrene. Dryss over maldon flaksalt og evt. annet krydder du liker, jeg bruker ofte provencekrydder på dette. Stek på nederste rille i ca. 40 minutter på 200 grader.
 Ferdig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar