onsdag 7. september 2011

Rognebærgele

Rognbærgele smaker veldig godt til viltkjøtt. Smaken på geleen blir mildere når man tilsetter epler, men man kan selvsagt lage men bare rognbær også. Oppskriften er hentet fra "den rutete kokeboken" av Ingrid Espelid Hovig.

Oppskrift:

1 kg rognebær
500 g epler
7,5 dl vann
-
9 dl sukker pr. liter silt saft
-

Rens rognbærene og skyll dem godt. Fjern kjernehusene i eplene og del dem i biter. Kok bærene og eplebitene i vannet til eplene er blitt myke og rognbærene har fått en blassere farge. La dette renne av seg i en saftpose i minst en halvtime.

Mål opp saften og kok den i 5 minutter. Tilsett sukkeret, litt av gangen mens du rører. Rør videre til sukkeret er oppløst. Kok geleen forsiktig i ca. 15 minutter uten å røre i den. Ta en geleprøve ved å hell litt av massen på en kald asjett. Sett det kaldt og se om den "rynker" seg foran skjeen.

Løft kjelen av platen og la den stå noen minutter. Skum eventuelt godt av med en skje. Fyll geleen på varme glass og sett på lokk. Settes kaldt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar