søndag 11. september 2011

Himmelsk marengskake


Denne kaken smaker rett og slett... HIMMELSK! ;)
Det brune sukkeret i marengsen gir en fin lysebrun farge på kaken.

Kakebunn:
3 eggeplommer
1 egg
80 g sukker
2 ss hvetemel
1 ts bakepulver

Marengsbunn:
3 eggehviter
180 g brunt sukker

Pynt på marengsbunnen:
50 g peanøtter
50 g kokesjokolade

Sjokoladekrem:
75 g smør
100 g kokesjokolade
100 g melis
2 eggeplommer

Fyll:
3 dl kremfløte

Framgangsmåte:

Kakebunnen: Pisk eggeplommer, egget og sukker luftig sammen. Sikt over hvetemel og bakepulver og vend i. Ha deigen i en rund kakeform med bakepapir i bunnen. Stekes ved 150 grader i 15-20 minutter. Avkjøles helt i formen, løsne den deretter med en skarp kniv.

Marengsbunnen: Pisk eggehvitene stive. Tilsett brunt sukker og pisk videre til du får tykk marengs. Ha den over i en rund kakeform med bakepapir i bunnen. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i 60 minutter. Dryss over hakket sjokolade og peanøtter over bunnen med en gang du tar den ut av ovnen. La den avkjøles helt i formen. Løsne den deretter med en skarp kniv og løft den forsiktig av bakepapiret.

Sjokoladekrem: Smelt smøret i en liten kjele, ta av platen og ha deretter i kokesjokoladen og la den smelte. Rør inn melisen til den har løst seg opp og du har en jevn blanding. Pisk tilslutt inn eggeplommene.

Montering: Legg kakebunnen forsiktig over på et fat, smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. Dekk med pisket krem og legg forsiktig marengsbunnen på toppen. Sett kjølig fram mot servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar