torsdag 28. juli 2011

Biscotti med tranebær og sjokolade

Da er det alt for lenge siden jeg har lagt inn noen nye oppskrifter her, tida går så altfor fort når det er ferietid! Her kommer ihvertfall en oppskrift på biscotti som er en italiensk, tørr kjeks som er perfekt til å dyppe i kaffen, eller te.

Ingredienser

50 g tørkede tranebær
125 g smør
250 g sukker
75 g hasselnøtter
50 g mørk sjokolade
3 stk egg
350 g hvetemel
2,5 ts bakepulver
1 stk sitron, skallet av og bare det gule

Fremgangsmåte

Kjeksen stekes først på 180 grader over- og undervarme i 25 minutter, så hviler den i 25 minutter og blir skåret opp, deretter tørkes den på 140 grader varmluft eller 160 grader over- og undervarme i 15 minutter.

Kle et stekebrett med bakepapir.
Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Mens det piskes, har du hasselnøttene i en tørr stekepanne og rister dem på middels varme til de begynner å få litt farge. Ha dem over på en skjærefjøl og grovhakk dem. Grovhakk sjokoladen også.
Nå smør og sukker har blitt hvitt og luftig, har du i eggene, ett og ett. Bland så hvetemel og bakepulver og ha i bollen. Vask sitronen og bruk den fine sida på rivjernet når du river skallet, ha det i bollen, og bland alt godt. Til slutt har du i hasselnøttene, sjokoladen og tranebærene. Bruk en sleiv til å blande alt.

Dryss litt mel på kjøkkenbenken og legg deigen oppå. Den er ganske klissete, men er grei å jobbe med så lenge du har mel på fingrene og arbeider raskt. Del deigen i to og rull den ut til pølser på 35 x 50 cm. Legg dem med stor avstand på stekebrettet og klapp dem litt flate.
Stek kjeksen på nest nederste rille i 25 minutter. Ta kakene ut av ovnen og la dem ligge på brettet og bli avkjølt i 25 minutter før du forsiktig løfter dem over på skjærefjøla. Bruk brødkniven og skjær ca. 1 cm tykke skiver. Reduser ovnsvarmen til 140 grader varmluft eller 160 grader over- og undervarme. Legg biscottiene på stekebrettet igjen og sett dem tilbake i ovnen. La dem tørke, med litt åpen dør, i 15 minutter. Ta ut kjeksen og snu den etter halve tida.

La dem avkjøles helt på en bakerist. Ha dem så over i en lufttett boks. Der holder de seg gode i 2-3 uker. De kan også fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar