mandag 30. mai 2011

Islandskake med svisker

Dette er en av mine absolutt favorittkaker, en herlig kombinasjon av marengsbunn med kokos, svisker, krem og sjokolade! Dette er første gangen jeg har laget den selv, og oppskriften fant jeg på detsoteliv.no

Ingredienser:
Kakebunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
50 g sjokolade
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver

Vaniljekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl kremfløte
100 g smør
2 ts vaniljesukker

Sviskefyll:
250 g svisker
1 dl vann
1 ss sukker

Pynt:
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50 g sjokolade

Framgangsmåte:

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i potetmel og bakepulver. Hakk sjokoladen og bland i marengsen sammen med kokosen. Ha deigen i en rund kakeform (24 cm) med bakepapir i bunnen. Stekes på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Avkjøl i formen.

Til vaniljekremen has eggeplommer, sukker og kremfløte i en kjele. Gi det et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljesukkeret og mykt smør i små klatter. La vaniljekremen stå kaldt noen timer, helst over natta.

Kok sviskene sammen med vannet og sukkeret. Kok til sviskene møre, 5 minutter holder som regel, pass på at det ikke blir grøt! Sviskene skal være myke og oppsvulmet. Er de ikke blitt det, kok dem opp igjen en gang til. Avkjøl.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv, ta av bakepapiret og legg den forsiktig over på et passende fat. Ha vaniljekremen over. Det kan være lurt å sette ringen på kakeformen rundt kaken fram til den skal serveres, ettersom vaniljekremen kan være rennende. Legg sviskene over vaniljekremen og dekk med pisket krem tilsatt vaniljesukker. Pynt med hakket sjokolade.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar