Ingredienser
- 1 dl rosiner
- ½ dl rom 
- 2 ss smør
-  1 daggammel loff uten skorpe
-  9 dl melk
-  3 egg
-  2 ½ dl sukker
-  1½  ts vaniljesukker
-  ½ ts malt muskat
-  ½ ts kanel
Fremgangsmåte- Legg rosinene i bløt i rom noen timer før, evnt. natten over.
- Smør en passende form (eks. 30x20).
-  Skjær skorpen av brødet og bryt det i biter i en bolle.
-  Hell melken over, absolutt mesteparten av melken skal trekkes inn i brødet.
-  Pisk egg og sukker lett sammen.
-  Bland i rosiner, muskat og kanel.
-  Hell blandingen over brødet og rør forsiktig til alt er godt blandet.
-  Hell blandingen i den smurte formen.
-  Stekes på 175 grader i ca. 60 minutter. Brødpuddingen skal være stivnet i midten (prøv med en kniv).
Server med is eller vaniljesaus!
 
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar