mandag 21. mars 2011

Foccacia

Bruk halv porsjon av grunndeig for å lage to små foccacia som du kan fylle med det du liker best, her har jeg laget to forskjellige typer.

Sånn gjør du det:
Etter første heving deler du deigen i to og lager runde boller som du klemmer flat (ca. 2 cm tjukke) med hendene eller med kjevle. Legg de på stekebrett og la de hvile i 10 minutter. Lag hull i brødene med fingrene og legg på evt. topping, deretter hell over god olivenolje og maldonsalt. Stekes midt i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter.


FORSLAG TIL TOPPING

Løktopping (nok til ett av brødene):
Skrell en rødløk og skjær den i så tynne skiver som mulig. Stek den i olivenolje i varm stekepanne til den er blitt myk, rør hele tiden! Hell deretter i 1 ss balamico, dryss over 1/2 ts tørket timian og litt salt. Stek videre til basamicoen er fordampet, pass på å røre hele tiden så ikke løken brenner seg. Legg oppå brødet før steking, ha litt mer olivenolje og litt maldonsalt på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar