søndag 6. februar 2011

Panna cotta med bringebærsaus (6 p.)


Panna cotta:
4 1/2 gelatinplater
1 stk vaniljestang
3,5 dl kremfløte
4 dl helmelk
2 1/2 dl sukker
 

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet. Snitt vaniljestangene på midten, skrap ut frøene. Kok forsiktig opp fløte, melk, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, sil blandingen og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.

Bringebærsaus:
1 pk bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en blender, kjør til massen er glatt og sil den.

Server desserten med litt frisk bærsaus og evt. hele bær med et melisdryss over.
 Desserten kan godt lages ett døgn før den skal serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar