søndag 20. februar 2011

Bursdagskaker

I helga har vi feiret minstemanns 4-årsdag, og kakeønskene var "bassengkake" og "pokémonkake", så da ble det det :-)

BASSENGKAKE
Sjokoladekake:
6 dl sukker
300 g smør
4 egg
3 dl melk
8 dl hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
2,5 ss kakao

Sett stekeovnen på 175 grader.
Rør sukker og smør lyst og skummende. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Tilsett dette vekselvis med egg og melk. Ha røren i en bakepapirkledd langpanne og stek i ca. 30 min. Sjekk med stekepinne om den er ferdig. Avkjøl på rist.

Sjokoladeglasur (sand):
50 g smør
5 ss melk
6,5 dl melis
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
(4-5 dråper romessens)
Smelt smøret og ha i melken. Rør blandingen sammen med melis, vaniljesukker, kakao og evt. romessens om du liker det. Rør godt.
Blå glasur (vann):
Lag halv porsjon av oppskriften over, men ha i 8-10 dråper blå konditorfarge i stedet for kakao.
Pynting:
Bruk en kniv og merk av et område midt på kaken der bassenget skal være, smør på den blå glasuren her, og sjokoladeglasuren rundt. Pynt med små godteri rundt bassengkanten, seigmenn på solsenger med parasoller over, fisk og seigmenn med badering i vannet, kjærlighet på pinne som ballonger, krokdiller og frosker på kanten. Bruk fantasien ;-)
-------------------------------------------------
POKÉMONKAKE (jordbærbløtkake)

Sukkerbrød:
5 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør sammen hvetemel og bakepulver og sikt over eggedosisen, vend forsiktig inn med slikkepott. Ha bakepapir i bunnen av en form som er 24 cm. i dm. Stek midt i ovnen på 175 grader i 30-40 minutter, sjekk med kakenål om den er ferdig. Avkjøl på rist.

Fyll:
1,5 dl jordbærsyltetøy,
helst hjemmelaget
1 pakke vaniljekrem
1 boks kremfløte
1 ts sukker
h-melk til dynking

Del sukkerbrødet i tre like deler. Pisk kremfløten med sukker. Bland den sammen med vaniljekremen. Legg den ene kakedelen på et fat, dynk med melk, smør utover halvparten av syltetøyet og halvparten av kremen/vaniljekremen oppå der igjen. Legg på neste kakedel og gjør det samme der.

Pynt:
1 boks kremfløte
1 ts sukker
1 ts vaniljesukker

Pisk kremfløten med vaniljesukker og sukker. Smør kremen utenpå kaken. Her har jeg kjøpt kakelokk med pokémon på heltihundre.no og pyntet med, dinosaurstrøssel på sidene. Ellers kan man pynte med friske jordbær og/eller lage mønster med kremsprøyte.

----------------------------------------------

Må legge til bildet av kaken jeg lagde til 3-årsdagen hans også, da var det lynet mcqueen-kake som var ønsket. Ganske mye jobb med denne, og tok heller ingen bilder underveis i prosessen, så dere får heller si ifra om dere ønsker oppskrift ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar