150 g smør
1 1/2 dl sirup
3 dl sukker
1 1/2 dl fløte
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
1 1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt sort pepper
2 1/2 ts natron
ca 8 dl hvetemel
Slik gjør du:
Smelt smøret i en liten kasserolle. Tilsett sirup og rør sammen. Avkjøl blandingen til lunken og ha den over i en stor bolle. Tilsett sukker, fløte og krydder. Bland godt. Tilsett natron blandet med litt av melet. Arbeid inn resten av melet. Deigen skal være litt løs. Pakk deigen godt inn i plast og la den ligge kjølig natten over.
Kna deigen på et melet bakebord. Kjevl den ut og stikk ut figurer. Stek pepperkakene ved 180 grader i 10-12 minutter til de har pen farge. La de ferdigstekte kakene ligge litt på platen før du flytter dem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar