1 kg kjøttdeig av elg
3 ts salt
3 ts salt
2 egg
3 ss potetmel
1/2 dl fløte
6-8 knuste einebær
1 ts pepper
1 krm revet muskatnøtt
Ha alle kjøttdeigen og saltet i en bolle rør det seigt. Tilsett et egg av gangen og rør godt. Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen. Varm opp en stekepanne med en god slump meierismør oppi, form kjøttkaker med skje og brun de godt på begge sider. Legg de til siden og stek ut stekepannen med 3 dl vann.
Ha alle kjøttdeigen og saltet i en bolle rør det seigt. Tilsett et egg av gangen og rør godt. Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen. Varm opp en stekepanne med en god slump meierismør oppi, form kjøttkaker med skje og brun de godt på begge sider. Legg de til siden og stek ut stekepannen med 3 dl vann.
Saus:
50 g meierismør
1 dl hvetemel
1 l vann/sjy
1 dl fløte
1/2 ts sukker
1/2 ts eddik
salt og pepper
Brun smøret i et gryte, og tilsett hvetemelet. Skru ned til middels varme og la blandingen bli brun, rør ofte så det ikke brenner seg. Kok opp 7 dl vann og rør inn halvparten i bruningen, rør godt før du tilsetter resten av vannet og sjyen etter kjøttkakestekingen. La det småkoke 5-10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjøttkakene. La det stå på lav varme til kjøttkakene er brune helt igjennom.
Server med poteter, grønnsaker og gjerne rognebærgele!
Brun smøret i et gryte, og tilsett hvetemelet. Skru ned til middels varme og la blandingen bli brun, rør ofte så det ikke brenner seg. Kok opp 7 dl vann og rør inn halvparten i bruningen, rør godt før du tilsetter resten av vannet og sjyen etter kjøttkakestekingen. La det småkoke 5-10 minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjøttkakene. La det stå på lav varme til kjøttkakene er brune helt igjennom.
Server med poteter, grønnsaker og gjerne rognebærgele!
Hadde i litt revet løk, og knust kavring.. Beste kjøttkakene vi har smakt :)
SvarSlett