Oppskrift:
Kakebunner
4 eggehviter
3 dl sukker
40 ritz-kjeks
(omtrent en pakke)
Sjokoladekrem
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 g smør
200 g kokesjokolade
Fyll
5 dl vaniljekrem
50 g smash
Pynt
3 dl kremfløte
50 g smash
Sett ovnen på 170 grader. Pisk eggehvitene stive, tilsett sukkeret og pisk videre til tykk marengs. Ha kjeksene i en pose og kjevle over til de har blitt knust. Vend de inn i marengsen. Fordel marengsen jevnt utover i en langpanne. Stekes i 25 minutter og avkjøles helt i formen.
Til sjokoladekremen smelter du først smøret i en kjele, ta den av platen og tilsett sjokoladen. La den smelte før du tilsetter sukker og eggeplommene. Rør godt sammen med visp. La sjokoladekremen avkjøles til den har fått smørekonsistens. Del kakebunnen i to like store deler og smør sjokoladekrem på begge to. La disse stå kjølig i en time slik at kremen får festet seg godt til bunnen.
Legg den ene bunnen på et fat og fordel vaniljekrem og grovhakket smash over. Legg den andre bunnen over og fordel pisket krem og grovhakket smash oppå der igjen. La kaken stå kjølig fram til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar