Foccacia:
1/2 pk gjær
3,5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ts honning (eller sukker)
1 ss olivenolje
250 g hvetemel
250 g semolinamel (kan erstattes med hvetemel)
Mel til utbaking
Topping:
12 cherrytomater
marinert fetaost
olje fra fetaostglasset
maldonsalt
- Løs opp gjæren og honningen i det lunkne vannet
- Tilsett olivenolje, salt og jobb inn melet litt etter litt til du har en smidig deig som slipper sidene på bollen (kna i minst 5 minutter). Mulig du behøver mindre eller mer mel enn det som står oppgitt!
- Lag et snitt i deigen og la den heve seg dobbel så stor på et lunt sted (40 min. - 1,5 t).
- Etter hevingen slår du ned deigen og knar den du har fått ut all luften i den.
- Del deigen i seks biter og rull de til boller som du igjen trykker litt flate. Legges på stekebrett. Hev i ca. 30 minutter.
- Før brødene stekes kan du trykke i noen cherrytomater, fetaost og hell over litt olje. Dryss over maldonsalt til slutt. Stekes ved 225 grader i 10-15 minutter.
Kyllingsalat:
2 stekte kyllingfilet , skåret i småbiter1 boks kesam original
2 ss majones
2 ts karri
1 båthvitløk , finhakket
2 ss finhakket rødløk
1 stk syrlig eple , skrelt og delt i bittesmå biter
1 stk stor gulrot , revet
2 ss gressløk
Bland alle ingrediensene i en bolle. Del foccacian i to og legg i grønn salat sammen med kyllingsalaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar