Denne oppskriften fant jeg på detsoteliv.no og er visstnok en enklere utgave av en legendarisk, engelsk kake ved samme navn. Navnet er satt sammen av "banana" og "toffee" som er de mest framtredende smakene i kaken, og god er den!
Oppskrift:
Bunn:
225 g bixit kjeks
(gjerne med sjokoladetrekk)
75 g digestive kjeks
50 g smør
Toffee:
175 g smør
150 g sukker
1 boks usøtet vikingmelk
Fyll:
3 bananer
Topping:
1 boks kremfløte
50 g kokesjokolade
Knus kjeksen og bland den med smeltet smør. Fordel dette i en paiform (26 cm i diameter) og avkjøl.
Toffee: Ha smør og sukker i en teflonbelagt kjele. Varm på svak varme til smøret er smeltet og sukkeret oppløst. Hell i vikingmelken og kok opp på middels varme under stadig omrøring. La småkoke i 30 minutter, til det har tyknet og fått en lys karamellaktig farge. Rør innimellom. Settes til avkjøling, gjerne over natta om du har tid.
Del bananene i skiver og legg over kjeksbunnen. Fordel toffeen over. Pisk kremfløten og legg over der igjen. Riv sjokoladen og ha på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar