Panna cotta:
5 dl fløte
70 g sukker
1 vaniljestang
3 gelatinplater
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha det i en kasserolle sammen med fløten og sukkeret. La det hele få et oppkok.
Klem ut vannet av gelatinplatene og ha de over i den varme fløteblandingen. Sil og avkjøl blandingen. Fordel fløteblandingen i fire passende glass. La puddingen stå i kjøleskapet til den har stivnet (3-4 timer).
Rabarbra- og ingefærkompott:
250 g rabarbra
ca. 1 dl sukker
2 ss smør
0,5 ts revet frisk ingefær
ca. 10 frosne eller friske jordbær
Vask og rens rabarbraen, og kutt dem i små biter. Smelt sukkeret til lys karamell i en stekepanne.
Tilsett smør og rabarbra. Senk varmen noe og la det steke/småkoke til rabarbraen blir myk. Ha i ingefæren og jordbærene helt på slutten. Avkjøl kompotten noe, den er best lun, og ha den over panna cottaen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar