Ingredienser
- 1 dl rosiner
- ½ dl rom
- 2 ss smør
- 1 daggammel loff uten skorpe
- 9 dl melk
- 3 egg
- 2 ½ dl sukker
- 1½ ts vaniljesukker
- ½ ts malt muskat
- ½ ts kanel
Fremgangsmåte
- Legg rosinene i bløt i rom noen timer før, evnt. natten over.
- Smør en passende form (eks. 30x20).
- Skjær skorpen av brødet og bryt det i biter i en bolle.
- Hell melken over, absolutt mesteparten av melken skal trekkes inn i brødet.
- Pisk egg og sukker lett sammen.
- Bland i rosiner, muskat og kanel.
- Hell blandingen over brødet og rør forsiktig til alt er godt blandet.
- Hell blandingen i den smurte formen.
- Stekes på 175 grader i ca. 60 minutter. Brødpuddingen skal være stivnet i midten (prøv med en kniv).
Server med is eller vaniljesaus!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar