søndag 13. mars 2011

Skogsbærdessert

Ingredienser (4p):
2 dl kremfløte
200 g hvit sjokolade
1/2 vaniljestang
100 g mascarponeost
-
Frosne skogsbær etter smak
(Jeg brukte multer, bjørnebær og blåbær)


1. Fyll bær i fire glass.
2. Snitt vaniljestanga, skrap ut frøene og ha begge delene i en kasserolle sammen med fløten. Varm opp til rett under kokepunktet. Ta kasserollen av plata.
3. Bryt sjokoladen i biter og la den smelte i fløteblandingen. Når sjokoladen er oppløst, blander du inn mascarponeosten og rører blandingen jevn.
4.Ta ut vaniljestanga og hell den varme sausen over bærene i glassene.
5. La desserten stå noen minutter før du serverer den.

Tips! Bruker du litt større bær som bjørnebær eller bringebær, kan det være lurt å la bærene tine en halvtime på benken før du lager desserten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar