Bunn:
1/2 pk gjær
3,5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 ss honning
2 ss olivenolje
ca. 1 liter hvetemel
Rør ut gjæren i det lunkne vannet, bland inn de øvrige ingrediensene og elt sammen til en smidig deig. Hev i minst en halvtime, gjerne en hel time om du har tid. Kjevl ut deigen og legg den på stekeplate/bakesten.
Tomatsaus:
liten boks tomatpure (140 g)
1/2 dl vann
1/2 ss salt
1 ss oregano
1/2 ss peppermix
noen dråper sitron
Rør sammen ingrediensene og smør utover pizzadeigen.
Topping:
ca. 200 g chorizo
ca. 50 g serranoskinke
1/2 paprika
1 liten rødløk
ca. 200 g revet ost, gjerne en blanding av forskjellige typer (jarlsberg, norvegia, parmesan, mozzerella)
Ha osten oppå tomatsausen først, deretter chorizo, serranoskinke, paprika og rødløk. Stekes ved 225 grader i 10-15 minutter.
Server med ruccola og hvitløksdressing!
Hvitløksdressing:
1 dl kesam
3/4 dl majones
1 fedd finhakket hvitløk
sitronsaft
salt og pepper
Bland sammen kesam, majones, finhakket hvitløk og sennepspulver. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. La sausen stå å trekke i minst en halvtime.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar