Oppskrift til 4 brød:
- 1 liter syrnet skummet melk
- 1 liter vann
- 2 ss olje
- 2 pk gjær (100 g)
- 5 ts salt
- 2 ts honning
- 2 dl sesamfrø
- 2 dl solsikkekjerner
- 2 dl linfrø
- 6 dl hvetekli
- 6 dl havregryn
- 8 dl fin, sammalt rug
- 14 dl fin, sammalt hvete
- ca. 18 dl hvetemel
- Rull brødene i havregryn, solsikkekjerner og kli
Ha deigen over på et melet bakebord, del den i to emner og kna til den blir smidig og form til brød. Rull brødene i havregryn, kli og solsikkekjerner før de legges i smurte former eller på stekeplate. Dekk med plast eller et klede og la brødene heve i 30-40 min.
Stek brødene på nederste rille i forvarmet ovn ved 200 grader i ca 40 min. Avkjøl brødene på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar