Hadde ikke planlagt noen middag i går, så den ble ble slengt sammen av det jeg fant i skuff og kjøleskap. Resultatet ble spagetti med kyllingkjøttboller og tomatsaus.
Oppskrift til 4 p:
Kjøttboller:
400 g kyllingkjøttdeig
1/2 finhakket løk
1 ss persille
1/2 ts spisskummin
1 lite egg
1/2 ts salt
1/3 ts pepper
1/2 dl strøkavring
Bland sammen ingrediensene i en bolle, bruk gjerne hendene! Form farsen til små boller og stek i olje/smør i en stekepanne, trenger vel 10-15 min på middels varme for å bli ferdige.
Tomatsaus med grønnsaker:
1 finhakket løk
1 finhakket hvitløksfedd
1 selleristang i biter
1 raspet gulrot
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
1 buljongterning
1/2 dl vann
1 dl oliven
salt og pepper
Fres løk og hvitløk blank i en gryte, tilsett selleristang og gulrot og la det surre ett minutt til før du har oppi tomater, tomatpure, buljong og vann. La det surre i ca. 15 minutter. Ha i olivene de siste minuttene. Smak til med salt og pepper.
Server kjøttbollene og tomatsausen til spagetti eller pasta!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar