mandag 21. mars 2011

Brokkolisalat med bacon og fetaost

 
En knallgod matsalat med mye smak i, godt brød passer bra til.

Oppskrift til 4 porsjoner:
1 stor brokkoli
2 hvitløksfedd
1 rød chili
200 g bacon
20-30 g ruccolasalat
200 g marinert fetaost
1/2 dl pinjekjerner

Dressing:
1 stk sjalottløk
3 ss balsamico
1 dl olivenolje
2 ss honning
salt og pepper

Del brokkolien i buketter, legg dem i en kjele med kaldt vann, kok opp. La brokkolien koke i 1 minutt (til de såvidt er møre) før du heller av vannet. Del baconet i små biter, stek det sprøtt og la det renne av på kjøkkenpapir etterpå. Del hvitløk og chili i tynne ringer og fres det i baconfettet til de akkurat blir myke, la det renne av på kjøkkenpapir også. Bland alt sammen med ruccola og fetaost i en bolle, dryss pinjekjernene over.

Dressing: Finhakk sjalottløken og bland godt sammen med de øvrige ingrediensene, smak til med salt og pepper. La stå kjølig i minst 10 minutter. Drypp over salaten ved servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar