tirsdag 26. august 2014

Rodjokashorn


Denne oppskriften fikk jeg da jeg jobbet på et gatekjøkken i studietiden, og har heller ikke laget dem siden da. Men oppskriften dukket opp igjen her en dag, og da måtte jeg jo prøve igjen. Dette er horn med mye smak som er gode som de er, eller som tilbehør til en enkel suppe eller salat. Sunne kan man vel ikke akkurat si de er, med alt smøret og osten som skal i, men er det ikke da maten også blir best.? ;-)


Oppskrift til 12 horn:

100 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
2 ts sukker
2 ts salt
ca. 1/2 kg hvetemel

Fyll:
ca. 100 g hvitost
1 egg

Pensling:
1 egg
1 ts rapsolje

ca. 25 g smør

Smelt smør og bland inn melk, når den er lunken løser du opp gjæren og blander inn resten av ingrediensene. Sett deigen til heving i 45 minutter.
Del deigen i to og kjevle ut til to rundinger som igjen deles i seks snipper. Riv osten og bland sammen med egget, fordel fyllet på snippene og rull sammen til horn. Hev i 30 minutter.
Pensle hornene med egg- og oljeblandingen, fordel klatter av smør imellom. Stekes ved 250 grader i 8-10 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar