tirsdag 12. august 2014

Ripsbærgele

I dag har jeg endelig fått plukket litt rips, ble 4,5 liter før jeg gikk lei.. Men er jo avhengig av å ha noen glass med ripsbærgele i kjøleskapet til høstens- og vinterens middager. Også er det jo så godt på varme vafler!

Oppskrift på ripsbærgele:

2 liter bær
3 dl saft

9 dl sukker pr. liter silt saft

Rens og skyll bærene. Ha bærene og vannet i en kjele, kok dem langsomt opp og la dem trekke uten at bærene går i stykker.
Sil saften gjennom et sileklede i ca. 30 minutter - til det slutter å dryppe. Mål opp saften og ha den tilbake i kjelen, kok saften i ca. 5 minutter. Ta kjelen av platen og rør litt og litt av sukkeret i. Rør videre til det er oppløst og kok geleen forsiktig opp og la den koke i ca. 15 minutter uten å røre i den.
Skum av geleen og fyll den på varme, godt rengjorte glass. Ha på lokk og sett den kjølig til de skal brukes. 





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar