lørdag 19. mars 2011

Ovnsbakt frukt med mascarpone

Bruk 3-4 forskjellige typer frukt/bær, beregn såpass mye at det blir ca. 1,5 frukt pr. person (jeg brukte pære, banan og nektarin her. Andre forslag til frukt/bær som kan brukes er jordbær, plommer, fersken, ananas, aprikos, fiken, kirsebær). Del frukten i to, legg de i en lav ildfast form, dryss over hjemmelaget vaniljesukker* og noen dråper rom eller cognac. Grill/stek frukten i ovnen på sterkeste varme til frukten blir litt mykere - ca. 5 minutter.
Mens frukten stekes rører du en boks mascarponeost (250 g) sammen med 4 ss hjemmelaget vaniljesukker*. Legg den stekte frukten i porsjonsskåler og ha en klatt mascarpone over, litt revet sitron eller lime på toppen før servering.


* Hjemmelaget vaniljesukker lages enkelt ved å ha 250 g sukker eller melis og 1 vaniljestang i en hurtigmikser. Kjør på full hastighet i 2-3 minutter. Underveis må du stoppe mikseren og skrape ned innsiden en par ganger. Sikt blandingen og ha den i en lufttett boks. Mye bedre enn det kunstige vaniljesukkeret man kjøper på boks!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar