søndag 20. februar 2011

Pizzasnurrer med kjøttdeig

Begynn med å lage kjøttsausen sånn at den får stå å bli helt kald før den skal på deigen.

Oppskrift kjøttsaus:
500 g kjøttdeig
1 løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpure
1 buljongterning
2 ts pizzakrydder
salt og pepper

Fres løken blank i litt olivenolje, tilsett kjøttdeigen og finhakket hvitløk. Brun dette før du tilsetter tomater, tomatpure, smuldret buljongterning og pizzakrydder. La dette putre i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta stekepanna av plata og la kjøttsausen avkjøles mens du lager deigen.

Oppskrift deig:
50 g smør
5 dl melk
50 g gjær
1 sammenpisket egg
1 ts salt
2 ts sukker
6 dl fin sammalt hvete
ca. 9 dl hvetemel

Smelt smøret og tilsett melken, la dette bli fingervarmt. Rør ut gjæren i melkeblandingen. Tilsett sammenpisket egg, salt, sukker, sammalt hvete og hvetemel til passe deig. Elt godt og hev deigen til dobbel størrelse (ca. 40 min.). Kjevl ut deigen til et rektangel, ca. 1 cm tjukk. Legg på kjøttsausen og rull hardt sammen. Del rullen i 3-4 cm tjukke skiver som legges på stekebrett. Hev i 30 min. Stekes ved 225 grader i 7-8 minutter.

 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar