lørdag 5. februar 2011

Pizza

 Bunn:
1/2 pk gjær
3 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts honning
1 ts salt
250 g semolinamel (eller hvetemel)
ca. 250 g hvetemel

Tomatsaus:
1 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede tomater
1 liten boks tomatpuré
1 ts basilikum
1 ts oregano
salt og pepper

Ost:
Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster.
F.eks. norvegia, parmesan, mozzerella, cheddar.

Topping:
Bruk den toppingen du liker best.
Her har jeg brukt pepperoni, skinke, ananas, løk og paprika.

Hvitløkssaus:
1/2 beger rømme
3 ss majones
1/2 finhakket fedd hvitløk
1/2 ts basilikum
2 ts gressløk
smak til med salt og pepper

Løs opp gjæren i det lunkne vannet. Tilsett olivenolje, honning, salt, semolinamel og hvetemel til passe deig. Sett til heving på lunt sted i 30 minutter.
Lag imens tomatsausen ved å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Dette blir nok til ca. 2 pizzaer. Frys ned det som blir til overs og bruk det senere.
Kjevl ut bunnen og legg på ca. halvparten av tomatsausen. Dryss over ost og legg på toppingen. Stekes ved 225 grader i ca. 10 minutter.
Server med hvitløkssaus og salat!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar