Oppskrift sitronmarinerte kyllinglår:
6 kyllinglår
2 løk
1 hel hvitløk
Marinade
saften av en sitron
1 dl olivenolje
2 ts rosmarin
1 ts salt
1 ts pepper
Bland sammen ingrediensen til marinaden og hell den over kyllinglårene. La det stå kjølig i en time. Sett ovnen på 210 grader. Tøm av den overflødige marinaden og legg kyllinglårene i en ildfast form sammen med hele hvitløksfedd og løkene delt i fire. Stekes i 30-35 minutter.
Oppskrift på ovnsbakte poteter:
1,2 kg poteter
2 ss olje
flaksalt
Skrell potetene og del dem i munnfull-store biter. Ha dem i en kjele og dekk med kaldt vann, ha i en teskje salt. Kok opp og la dem syde i 5 minutter. Ha deretter av vannet og tørk potetene med tørkepapir. Legg dem tilbake i kjelen, ha over oljen og legg på lokket. Rist kjelen skikkelig i en noen sekunder. dette vil gjøre at potetene får en ru og sprø overflate som gjør dem enormt gode!
Legg potetene i en ildfast form og dryss over flaksalt. Stekes i 25-30 minutter, snu dem halvveis.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar