Gulrotsuppe:
4 porsjoner
8 gulrøtter
1 1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 selleristang
Olivenolje
1,2 liter kyllingbuljong
1 ss sitronsaft
1 ts tørket koriander
salt og pepper
Rens og grovhakk grønnsakene, surr de blanke i olivenolje i en gryte sammen med hele hvitløksfeddet. Tilsett buljongen og kok grønnsakene møre, ca. 30 minutter. Mos suppen i blender og smak til med sitronsaft, koriander, salt og pepper. Server med brød.
-----------------
Grove pannekaker:
ca. 10 stk.
3 egg
9 dl melk
3 dl fin sammalt hvete
2 dl hvetemel
1 ss sukker
1 ts salt
2 ss smeltet smør
Pisk sammen eggene i en bolle, tilsett halvparten av melken og de øvrige ingrediensene. Rør klumpfritt og tilslutt resten av melken. La røren stå og svelle en halvtime før du steker pannekakene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar