mandag 6. mai 2013


Det finnes utrolig mange forskjellige oppskrifter på bacalao, alt etter hvordan man liker den. Her er en enkel en som bakes i ovn og som jeg liker veldig godt.
 
Bacalao (3-4 p)
 
400 g klippfisk (før utvanning)
1/2 kg poteter
1 dl olivenolje
1-2 løk
1 boks hermetiske tomater
1 rød paprika
1 chili
1 hel hvitløk
1 ss tomatpure
evt. 1 neve sorte oliven
 
Vann ut klippfisken etter anvisningen på pakken, lengden varierer fra de ulike typene.
Skrell og skjær opp alle grønnsakene, hvitløken deler du bare i hele fedd. Varm opp oljen og fres løk og paprika noen minutter. Tilsett chili, hvitløk og tomatpure. Rør deretter inn tomatene og varm det hele opp og sett til side.
Legg poteter i skiver, klippfisk i passe biter og tomatsausen lagvis i et ildfast fat. Avslutt med sausen. Dekk med aluminiumsfolie og bak i ovnen ved 200 grader i 1,5 time til potetene er møre. Ha i oliven rett før servering om du liker det.
 
Server med godt grovt brød til!