torsdag 27. oktober 2011

Sennepsbakt laks med grønnsaker


Oppskrift (2 p):

2 stk laksefilet på ca. 180 g
2 ss + 1 ts grov dijonsennep
2 ss olivenolje
4 ss rømme
1/2 bukett brokkoli
ca. 10 minigulrøtter
1 sjalottløk
ca. 10 sukkererter
flaksalt og kvernet pepper

Legg laksestykkene i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Rør sammen 2 ss sennep og 2 ss olje. Fordel blandingen jevnt over fiskestykkene. Legg i sjalottløk i skiver, brokkoli i små buketter og gulrøtter. Bakes ved 180 grader i ca. 15 minutter, ha i sukkerertene de siste par minuttene.
Rør sammen rømme, 1 ts sennep og 1 ts hakket dill. Serveres sammen med laksen og grønnsakene. Dryss over dill ved servering.



Prinsessehjerte


Oppskrift:

75 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
1 egg
1 dl sukker
1 ts kardemomme
ca. 500 g hvetemel

Fyll
1 boks vaniljekrem

Pynt
melis

Smelt smør, tilsett melk og varm opp til 37 grader. Rør inn gjæren i væsken.
Tilsett egg, sukker, kardemomme og hvetemelet. Rør deigen sammen til den slipper bollen. Dekk til deigen og la den heve på et lunt sted i ca. 40 min.
Smør en hjerteform eller en springform, ca. 24 cm.
Kjevle ut deigen til et rektangel og smør på vaniljekremen. Rull deigen sammen og del opp i små boller. Plasser hver bolle i formen med litt mellomrom, da får hver bolle litt plass til å heve.
Kaken etterheves på et lunt sted i ca. 40 min.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 20 min. eller til den er gjennomstekt, sjekk med kakepinne.
Avkjøles og pyntes med melisglasur. Nyt!


søndag 9. oktober 2011

Marengskake med sjokolade og banan


Oppskrift:

Marengsbunn
6 eggehviter
3 3/4 dl sukker
6 dl puffet ris

Stivpisk eggehvitene og sukkeret, rør så inn puffet ris. Fordel marengsen i en stor bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen ved 150 grader i 45-60 minutter.

Sjokoladekrem
2 eggeplommer
1 dl melis
100 g smør
1 plate kokesjokolade
1/2 dl sterk kaffe

Visp eggeplommene og melisen til tykk eggedosis. Smelt smør og sjokolade, og rør inn kaffen. Bland dette med eggedosisen og avkjøl sjokoladekremen i kjøleskap i ca. 20 minutter.

Montering
Del marengsbunnen i to like deler, legg den ene på et fat. Legg på 2-3 bananer i skiver, deretter sjokoladekremen og tilslutt en boks pisket krem og den andre marengsbunnen.

fredag 7. oktober 2011

Créme Brûlée


Da har jeg endelig fått prøvd ut mitt nyeste leketøy på kjøkkenet, nemlig en Créme Brûlée-brenner :) Og resultatet ble noe helt annet enn å bruke grillelementet i ovnen! Nam! Her er oppskrift til 6 personer:

1 stk vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl melk
75 g sukker
4 stk eggeplommer
-
75 g brunt sukker

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene. Avkjøl melkeblandingen. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca 1/3 av formene.


Stek i ovn på 150 °C, ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag med brunt sukker (vanlig sukker kan også brukes). Bruk brenneren og karamelliser sukkert.
Om du ikke har brenner kan du sette desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell. Blir godt da også ;)

Tips! Du kan også lage desserten noen timer før, og servere den kald. Jeg synes den er like god da. Men vent med karamelliseringen til rett før du skal servere den.

Pizzaomelett med pølse


Oppskrift (4p):

1 ss smør
250 g pølser
1/2 purre
ca. 100 g fersk sopp
1/2 rød paprika
5 cherrytomater
ca. 10 sorte oliven
3 store egg
3 ss fløte el. melk
-
revet ost
pizzakrydder

Smelt smør i en stekepanne og start med å steke soppen som er delt i biter. Når den begynner å bli gyllen tilsetter du purre i ringer, pølser og paprika i biter. Stek videre til grønnsakene er blitt myke. Legg i cherrytomater delt i fire og olivene. Pisk lett sammen egg og melk, og hell det over. Skru ned til ca. 1/4 varme, strø over ost og krydder, legg på lokk og la det stå til omeletten er blitt stiv (ca. 15 minutter).