tirsdag 15. november 2011

Better than sex Cake

Måtte jo bare prøve å lage kaka med dette spesielle navnet. Om jeg kan si meg helt enig i påstanden vet jeg nå ikke... men kaka var god den altså ;-)


Oppskrift:

Bunn:
2 dl hvetemel
200 g smør
150 g pecannøtter
3 ss sukker

Fyll 1:
200 g naturell kremost
2,5 dl melis
300 g creme fraiche
( 1 boks)

Fyll 2:
2 pk sjokoladepuddingpulver (freia)
2 dl vann
2 ss sukker
1 liter melk
2 plater gelatin

Fyll 3:
2 dl creme fraiche
0,5 dl melis

Pynt:
50 g pecannøtter


Framgangsmåte:

Finhakk pecannøttene og bland med mel og brunt sukker. Bland med mykt smør til en jevn masse. Press dette godt ned i bunnen av en smurt, rund form (26 cm i diameter). Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 20 min. Avkjøl. Løsne bunnen fra formen og legg denne over på et fat, sett på igjen bare ringen på formen rundt kakebunnen. (Evt. kan du bruke kakeform som er kombinert med ildfast fat.)

Pisk sammen kremost og melis, og rør inn creme fraiche. Fordel dette over kakebunnen i formen. Sett kaldt i minst 2 timer.

Til fyll 2 bløtlegges gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Bland imens sjokoladepuddingpulveret med vannet i en kjele til en glatt blanding. Spe med melken og kok opp blandingen under omrøring slik at det tykner. Ta kjelen av platen. Klem vannet av gelatinplatene og ha i, rør til de er oppløst. Avkjøl blandingen til den er kald, men fortsatt flytende. Ha den så forsiktig over ostekremfyllet i formen. Sett kaken i kjøleskapet over natten.

Pisk sammen creme fraiche og melis til fyll 3. Fordel dette over sjokoladepuddingen i formen. Dryss over hakkede pecannøtter og sett kaldt i minst en time.

Løsne kakeringen fra kaken før servering. Oppbevares kjølig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar